Rezultatele căutării

Optimizarea scorului FICO pentru viitoarea ta locuință

Postat de admin pe 15/08/2023
0

În căutarea apartamentului perfect, scorul FICO sau Fair Isaac Corporation joacă un rol esențial. Dacă ești pe cale să devii proprietar, optimizarea scorului FICO pentru viitoarea ta locuință poate fi pasul crucial ce te va ajuta să obții cea mai bună ofertă de credit.

Ești gata să afli cum poți îmbunătăți acest scor? Haide să descoperim împreună!

Cuprins


Ce este scorul FICO?

Explicație vizuală despre ce reprezintă scorul FICO

Scorul FICO este un sistem de notare creditară, utilizat de bănci și creditorii pentru a evalua riscul asociat cu împrumutul de bani. Acesta variază între 300 și 850, unde un scor mai mare indică un risc mai mic pentru creditori.


Verifică-ți raportul de credit

Explicație vizuală despre cum să îți verifici raportul de credit

Înainte de a face modificări, trebuie să știi exact unde te afli. Cere un raport de credit gratuit de la una dintre agențiile majore de raportare. Analizează-l atent pentru erori sau datorii vechi care pot fi contestate.

Instrumente esențiale: Există servicii online gratuite precum VOLT care îți oferă rapoarte detaliate și te ajută să identifici problemele. Vei putea să folosești atât platforma lor online cât și aplicația mobilă. Ei îți oferă o verificare și o actualizare gratuită o dată la 180 de zile fără a-ți afecta scorul. 

Da, dacă faci prea multe verificări ale scorului (peste 7 într-o scurtă perioadă de timp), și acest factor îți poate influența negativ, scorul.

În continuare, vom discuta cele mai eficiente strategii de optimizare a scorului FICO pentru viitoarea ta locuință.


Plătește-ți datoriile la timp

Explicație vizuală despre cum ar trebui să îți plătești datoriile la timp

Istoricul tău de plăți contribuie semnificativ la scorul tău FICO. Asigură-te că plătești toate facturile la timp, fie că este vorba de credite, chirii sau utilități.


Redu datoria pe cardurile de credit

Explicație vizuală despre cum să îți reduci datoria pe cardurile de credit

Utilizarea ridicată a creditului tău poate afecta scorul. Ideal ar fi să menții utilizarea sub 40% din limita cardului tău. De exemplu, dacă ai o limită de 10.000 de lei, încearcă să nu ai o balanță mai mare de 4.000 de lei. Poți vedea toate aceste informații gratuit în aplicația menționată mai sus.


Nu închide conturile vechi

Explicație vizuală despre ce ar trebui să faci cu conturile bancare

Durata istoricului de credit este un factor important pentru FICO. Conturile mai vechi, chiar dacă nu le folosești, pot avea un impact pozitiv. Consideră să le păstrezi deschise. În plus, recomandarea oferită de aplicația celor de la VOLT, precizează că un minim de 7 conturi deschide pot influența pozitiv scorul tău, în timp.


Limitarea cererilor de credit

Explicație vizuală despre litarea cererilor de credite și beneficiile acestui pas.

Fiecare cerere de credit poate avea un impact negativ temporar asupra scorului tău FICO. Dacă plănuiești să cumperi o locuință, evită să aplici pentru alte forme de credit.


Diversifică-ți tipurile de credit

Explicație vizuală despre diversificarea tipurilor de credit

Un mix variat de credite (ipotecare, auto, de consum) poate contribui pozitiv la scorul tău.

Instrumente esențiale: Există o multitudine de aplicații precum Monefy sau chiar VOLT care te pot ajuta să monitorizezi și să diversifici creditele.


Negociază cu creditorii

Explicație vizuală despre negocierea si refinanțarea creditelor

Dacă ai datorii vechi sau neplătite, încearcă să negociezi cu creditorii sau să faci o refinanțare. Poate reușești să reduci suma, dobânda sau să elimini informația negativă din Biroul de Credit.


Concluzie

Explicație vizuală despre scorul FICO si despre apartamentele Barracuda Residence situate în orașul Constanța, echipate cu panouri solare și predate la cheie

Dacă ești în căutarea unei locuințe ecologice echipată cu panouri solare și predare la cheie poți vedea disponibilitățile în secțiunea Tipuri de Locuințe. 

Iar dacă ai nevoie de mai multe informații legate de finanțare, proiectele noastre finalizate și credite, echipa noastră de experți este aici pentru tine. Ne poți contacta completând formularul următor.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Lasă un Răspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

  • Apartamente disponibile

Comparați Listările